dilluns, 5 de setembre del 2016

Visita circular a Canalettes (1)

Comptant amb l'amable guiatge d'en Michel Gómez, espeleòleg de la Catalunya Nord, vam gaudir d'una ràpida incursió d'entrada i sortida pel tram turístic de les "Grottes de Canalettes" per tot seguit endinsar-nos al llarg d'un itinerari espeleològic de prop de 5 quilòmetres de recorregut sense equipament tècnic de "sols corda" tot i que amb alguna estretor, grimpades i passamans mes o menys penjats, i en comptats punts, graons i escales metàl·liques.

Vam invertir-hi 6'30 hores amb una aturada d'uns 20 minuts de descans, aprofitada per fer un breu apat.

La caminada fou intensa, sense gaires aturades per fer les composicions fotogràfiques que és mereix el recorregut, no obstant vam tenir l'oportunitat de que en Sergi utilitzes la seva Gopro i que la Tere i el "Víctor" puguessin captar-hi multitud d'imatges de les que avui iniciem un recull de les més significatives.

La visita és desenvolupà el 25.08.2016 amb el següent equip d'aquest Espeleodijous: Dolors Boter, Leonor Castellò, Sergi Duatis, Tere Hernàndez, Miquel Nebot, Toni Robert i "Víctor", i la bonhomia i excel·lent i expert guiatge de l'amic Michel Gómez.

Potser no cal dir-ho però d'aquesta excepcional cavitat existeix un esplendent llibre, primera obra publicada pel Col·lectiu "Conflent Subterrani" editat per Terra Nostra el 2008, amb el títol: El Conflent Subterrani Cova de Fullà-Canaletes. La cova més gran de Catalunya 26,5 Km. que constitueix una síntesi dels treballs realitzats al llarg de set anys per explorar, descriure i topografiar detalladament aquest complex sistema subterrani. 

A la pàgina web de les cavitats es poden trobar les diverses opcions que els administradors ofereixen, des de la visita tradicional, activitats per infants, els concerts Pau Casals, i alternativament les diverses opcions de descoberta de l'espeleologia de l'Exploració Pirinenca de l'amic Jérôme Durbet.
                                         http://grottescanalettes.com/?lang=ca


Espeleobloc
Podreu trobar informació més detallada en els anteriors apunts que hem anat publicant a seguint els següents enllaços:
Especialment recomanem els cinc darrers on podem gaudir de les incursions del amics Juli Serrano i Montse Roca amb un bon repertori fotogràfic.

Visita de l'Espeleodijous del 25.09.2016
Entrem pel sector urbanitzat, de visita lliure delimitada i condicionada amb escales i baranes, amb espectacle de só, llum i colors al final del recorregut "visitable". Cal agrair a la direcció de l'explotació turística la cura per preservar la cavitat, la poc habitual permissió de fer fotografies amb flaix i la generosa autorització que en ha permés fer aquesta visita.
Prop de les columnes dels Gardiens d'Ankor, ens sortim de l'itinerari protegit.
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.