dilluns, 17 d’abril del 2017

Situació de cavitats a l'Espeleobloc



Aquest bloc, al llarg de 10 anys d'existència amb publicació diària, ha anat acumulant al llarg de més de 4.000 apunts un bona quantitat de materials.

En principi l'objectiu era oferir cada dia documents d'interés, certament desiguals, intentant la barreja de temes locals amb d'altres d'àmbit general, força visual i alhora divulgatiu de les diverses disciplines que convergeixen en l'estudi del món subterrani. Creiem que hem ajudat a fer accessibles continguts propis i aliens sense cap més interés que augmentar el coneixement dels nostres lectors.

Però també és cert que la densitat del que hem publicat, convida a veure si s'hi pot trobar alguna referència sobre algun tema determinat, o bé ens hem perdut algun article o ens hem incorporat més recentment.

Amb aquesta finalitat l'eina de Blogger (generadora del bloc) permet localitzar apunts per dates de publicació o per etiquetes temàtiques, fins i tot hi ha cercadors de google (interns i externs) que permet trobar una paraula concreta.

Un dels administradors del bloc ja va desenvolupar un índex força més complert que s'accedeix per les pestanyes horitzontals superiors del bloc.

Ara ens plau presentar una nova eina creada i alimentada pel mateix administrador que facilita l'accés visual sobre un mapa del que ja hem publicat sobre cavitats catalanes i properes, tot enllaçant amb l'apunt o apunts de l'Espeleobloc que les documenten.

Es tracta d'una implementació de Instamaps del Institut Cartogràfics i Geològic de Catalunya i com a tal, alhora que ens beneficiem de les excel·lents eines cartogràfiques, estem supeditats a suggerir millores que no podem desenvolupar autonomament i ens cal esperar que properament es puguin incorporar.

Creiem que ja és el moment de donar-hi accés a aquesta nova funcionalitat que permet accedir en el moment d'escriure aquesta nota a més de 500 cavitats catalanes que condueixen a uns 900 enllaços de l'Espeleobloc.






Dades representades al 12.04.2017
Cavitats:  278 avencs, 214 coves, 22 mines. Total    514 
Enllaços:  486 avencs, 394 coves, 41 mines. Total   921


Clicant en un punt s'obren els enllaços de l'Espeleobloc
Selecció de mines
Variació del mapa de fons i forta ampliació
     
Trobareu l'enllaç a aquesta aplicació en la pestanya superior de l'Espeleobloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.