divendres, 19 de maig del 2017

Forats a Cantacorbs. Rojals. (2)

L'avenc de Cantacorbs el vam publicar en un apunt anterior, Ara del forats visitats en aquesta darrera sortida destacarem els següents:

L'Esquerda Gran
Situada vora del cingle se'ns presenta com una gran escletxa a amb trams a cel obert i d'altres subterranis.

Baixem per l'extrem sud X342248, Y4576927. on cal despenjar-se amb corda per una primera vertical de 6m, segueix una rampa i una nova vertical de 5 metres i una darrera de 4m que ens situa a la cota -15m.

Pasem pel costat d'un gran finestral que dona a l'exterior, baixant per una nova vertical de 8m aterrem a un punt on s'obre un espai entre blocs d'un 20m de longitud per una fondària de 5m que probablement correspon al peu del penya-segat per aquest sector.

Retornant al fons de l'esquerda gran, sortegem una gran quantitat de blocs i remuntem en sentit NW d'on parteixen dues galeries. Per l'esquerra nomès avançem 4 metres on l'estretor fa la continuació improbable tot i que seguint la mateixa direcció tornariem a petar al cingle exterior. Per l'obertura de la dreta anem ascendint entre un petit laberint de pasos entre blocs fins que finalment sortim a l'exterior per una petira abertura que ens situa en una plataforma superior a l'altre extrem de l'Esquerda Gran i aproximadament a la mateixa alçada. és a dir primer quasi a cel obert hem baixat 15m de fondària i després "subterraniament" em remuntat de nou els 15 metre sortint a l'exterior a uns 50 metres de distància, a les coordenades X342222, Y: 4576944. En total el recorregut topogràfic ens dona 102 metres, i un desnivell màxim -16 metres.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.