dimecres, 24 de maig del 2017

Les Esplugues de la Roca Roja. Serra de Sant Joan (12).

...segueix de l'apunt d'ahir...

El 18.05.2017 ens trobem de nou en front de les parets sud de la Serra de Sant Joan.
En aquesta ocasió l’equip d’Espeleodijous era fomat per: Dolors Boter, José Hidalgo, Jaume Julià, Jordi Perera, Josu Riezu, Toni Robert i “Víctor”.

Com que pel "guiatge" amb els arqueòlegs de Lleida encara falten unes setmanes ens acostem a les vies de la “planxa Vermella”.
Des de Coll de Nargó agafem la carretera L-511 que va cap a Bóixols, potser és un itinerari més llarg però en bon estat. Poc abans del kilòmetre 20 ens desviem cap a la dreta per la pista que ve de Montanisell. 

Veiem la majestuosa paret solcada de fractures i unes falles subverticals força destacades.

En arribar a una desviació a l'esquerra tancada amb una cadena deixem els vehicles estacionats a la vorera.
En plena pujada trobem un tub de goma que com en altres indrets d'aquest sector, és una mostra de l'enginy local, que aprofita una petita font i un embassament margós per conduir l'aigua.
De tant en tant unes fites van assenyalant el camí més trepitjat.
Les indicacions del Jordi Francés han estat excel·lents i tot i que no hi ha visibilitat fins que no hi som, les trobem a la primera... bé després de remuntar uns 300 metres des de la pista, per un costerut pendent i tarteres (una hora llarga de pujada amb material). 

En el peu de la paret entre tartera i grans blocs despresos s'hi troben algunes petites balmes de les que només vam dibuixar la que provisionalment anomenarem balma o Espluga Fumada, i els següents apunts els dedicarem a l'Espluga dels Maquis i l'Espluga del Sabater, totes molt poperes i per les que cal fer el mateix itinerari d'aproximació.
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.