divendres, 18 d’abril del 2008

Avenc del Julivert

L'Avenc del Julivert és una petita cavitat (-20m i 65m de recorregut) a les rodalies de Riudabella en el municipi de Vimbodí.

En Ramon Palau i el seu fill (de costat el Floren)

Ahir dijous 17.04.08 varem visitar l'avenc amb l'objectiu de recollir exemplars de fauna cavernícola, i comptarem amb l'excepcional guiatge d'en Ramon Palau del GIEM que ens conduí directament a la boca de la cavitat, i això té mèrit ja que es troba en terreny emboscat i gairebé sense referències. Gràcies Ramon!.

El Floren en la boca


En Jordi xuclant

En Francesc Alfambra

Els bioespeleòlegs eren en Francesc Alfambra (GEB), en Jordi Comas(SIE) i Floren Fadrique (SIE).

Com sempre en aquestes ocasions és un espectacle singular veure com és llencen per terra, xuclador en boca, a la recerca d'insectes cavernícoles d'escassos milimetres de longitud. Vista, intuïció, localització dels biòtops més favorables, amb humitat suficient, dins de les acumulacions de guano, etc. Tota una litúrgia puntuada per les exclamacions després de cada captura dels diminuts habitants de la foscor.

La colonia de quiròpters


El darrer tram de pou és pot descendir per uns passos laterals.



Un aspecte de la "sala"

Tot i la collita realitzada, no quedaren satisfets i és situaren “trampes” en l'esperança que transcorreguts un dies es puguin recollir amb més “material”.

Els del GIEM, ens obsequiaren amb una separata d'un treball d'en Chirstian Pomares, publicat pel Centre d'Estudis de la Conca de Barberà, en el seu Aplec de Treballs número 12 (1994) pags. 5-57 on és recullen les dades de 22 cavitats de la zona amb el seu inventari faunístic, que responen als treballs bioespeleologics fins aleshores en bona part inèdits dels espeleòlegs montblanquins.



PD: Això de fer espele els dijous s'ha convertit en un costum per alguns privilegiats, “gracies” a l'atur, les prejubilacions, les jubilacions, etc. Es alló que diuen que no hi mal que per bé no vingui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.