dilluns, 7 de desembre del 2009

Les coves de Castellolí

El 03.12.09 anàrem de recol·lecció biospeleologica a les Coves de Castellolí ( 450m de recorregut), quatre dels habituals de l’equip dels dijous (Jordi, Vizu, Jaume J. i Víctor) i amb dues noves incorporacions, l’amiga italiana Valeria (especialment becada per l’estudi de l’ADN dels coleòpters cavernícoles) i l’entranyable Julià del GEB.

Després d’una marrada per la xarxa local de pistes de muntanya, localitzem la cavitat a les coordenades UTM, X=0393601 Y=4605154 i altitud de 547 m.

En realitat l’accés amb vehicle es prou fàcil, sortint de Castellolí, cal prendre la pista ben senyalizada que ens duu a les instal·lacions del Gos Blanc. Passem pel davant i seguim uns 400 m tot seguint el torrent de les coves. Podem estacionar el vehicle a l'esquerra de la pista, que en aquest punt te suficient amplada per permetre la circulació d’altres vehicles. Just a la “cuneta” a l’esquerra hidrogràfica surt el corriol, inicialment amb aspecte de torrentera, que amb dos minuts de pujada ens situa en el petit cingle de les coves.

D’aquesta cavitat, també coneguda com Coves de Can Llucià, Cova del Pas o Cova de la Font del Ferro, podeu aconseguir més informació llegint el següent article d’en Joan Ullastre del GES -CMB, publicat a Geo i Bio Karst 7 (1965)




Posteriorment en la revista Carbonato núm 2 (1981) els companys del GERS Pere Iscla i Lluís A. Peiro publiquen la topografia mes detallada que afegim a continuació.


Tot sortí com havíem previst, visita d’una interessant i coneguda cavitat, recol·lecció de la fauna que cercàvem i un xic d’exercici... descompensat per una gastronomia potent!. Estirarem les cames, i ens arrossegàrem per aquesta petita xarxa quasi-laberíntica, que no presenta més dificultats que una desgrimpada de 4m per accedir a la sala nord on una cordeta pot resultar útil.
Aquí us presentem una part de les fotos realitzades.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.