dissabte, 10 d’abril del 2010

Carst en conglomerats a Catalunya, un article retrobat.



Amb el títol Karst in conglomerates in Catalonia (Spain): Morphological forms amd sedimentary sequence types recorded on archaeological sites, els autors MªMercè Bergadà, Josep Mª Cervelló i David Serrat presentaren aquest article d’onze pàgines al Colloque de l'UMR 5590 du CNRS et de l'Association Française pour l'Etude du Quaternaire, Tautavel , FRANCE (05/06/1996).

Publicat en la revista francesa Quaternaire 8 (2-3) de 1997 era un document de consulta restringida, ja que seguint el que sembla una norma de les publicacions científiques, cal pagar per llegir, fins que passats els anys l’article passa a ser de domini públic.

Transcorregut suficient temps, crec convenient posar-ho a l’abast de tothom insertant-lo en aquestes pàgines en el format Scribd.

"Aquest article analitza les formes morfològiques del carst en conglomerats català, i els tipus de seqüències sedimentàries registrats en aquestes localitzacions. Es presta especial atenció als punts on s'ha estudiat l'ocupació prehistòrica, llocs com ara: la Cova de la Font Major (l'Espluga de Francolí, Tarragona), l'Hort de la Boquera, el Filador abric i l'abric Colls (Margalef de Montsant , Tarragona), i la Cova Parco (Alòs de Balaguer, Lleida). Mitjançant aquest enfocament les característiques dels processos càrstics a les roques conglomeràtiques s'analitzen tant des del punt de vista arqueològic com del sedimentari."

conglo




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.