dissabte, 8 de maig del 2010

L'avenc dels Guerrillers

Aquest dijous 06.05.2010 tot continuant amb el projecte Troglocharinus Ferreri anàrem de recol•lecció a l’avenc dels Guerrillers a Garraf.  Aquest cop som un equip de nou companys de la SIE i del GEB (David, Enric, Jaume J., Josep, Jordi, Julià, Valeria, “Víctor” i “Visu”)


Situat en la proximitat de l’abocador de la soterrada Val de Joan, permeteu-me un cop més una reflexió sobre el significat d’aquest despropòsit. Des de la boca dels Guerrillers no podem mantenir-nos insensibles, veiem la immensa empremta de la inconsciència financera que ara “guanya” premis en el procés de restauració paisatgística. Es clar que tapar les vergonyes no les elimina i les ferides que causa aquest mastodòntic contenidor de deixalles hi continuaran persistint per a mostra del que no es deu fer i encara menys en un massís càrstic.

Tristament per les generacions venidores no hem sabut/pogut aturar aquest llegat antiecològic i veritable monument a l’economicisme mes brutal.


L’avenc dels Guerrilers fou explorat per primera vegada pels espeleòlegs de l’ACE de Mataró el 1971 fins els -65m. Posteriorment les desobstruccions del companys “Dalton” i companyia, augmentaren la complexitat de la cavitat fent-la connectar amb un entramat de pous i saletes ben concrecionades, a les que també s’hi pot accedir per un nou accés que denominaren avenc de la Guerrilla, aconseguint una nova fondària de -97m.


En l’itinerari clàssic la Valeria ha capturat els exemplars que necessitava, de manera que no visitem la resta de la cavitat, tot intuint per on es fa l’enllaç per si en una altra ocassió, amb més temps li podem donnar una ullada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.