dimecres, 5 de gener del 2011

Avenc Marcel i prospeccions pel Sotarrò


El 30.12.2010 darrera sortida de l’any de la colla dels dijous, avui continuant amb el projecte Troglocharinus anem a Vallirana, Dolors, Jordi, Josep, Ricard, “Truji” i “Víctor” (Espeleocorb, GEB, GIE, i SIE).

L’objectiu inicial era recollir fauna al petit avenc d’en Marqués on antigament ja s’havien recol•lectat coleòpters i si era possible en amb alguna cavitat propera. La xarxa de pistes d’aquest sector del Pla d’Ardenya – Sotarrò – Penya Esquerdada, és un veritable laberint però gracies a l’experta conducció d’en Trujillo amb molt poques dubtes arribem fins l’avenc Marcel.



Just en el segon tram de pou del avenc Marcel, penjat en el fraccionament en Josep veu pul•lular diversos troglocharinus per la paret, de manera que allí mateix treu els estris i captura tres exemplars. Després a final del pou en recollirà més. Vist l’èxit mentre uns encara visiten la cavitat, la resta se’n van a cercar l’avenc Marqués.


L’encreuament de pistes no sembla correspondre’s amb la que hi figura al mapa de l’editorial Alpina i si afegim que el Jordi se’n fa càrrec per primera vegada d’un receptor GPS que no domina, entendreu que vam estar una bona estona “patejant” pels voltants del Sotarró abans no trobarem l’avenc.




Axó si com a propina localitzarem una incipient cavitat a mig desobstruir i un de desconegut per nosaltres que està retolat amb el nom de P.Valdepeñas, ( només baixa uns quatre metres).



Segons ens diu el “Truji” aquest nom és correspon amb l’autor de la major part de les repintades de les cavitats del sector, una tasca efímera, però ara per ara orientadora pels que no freqüentem el massís.

Finalment localitzem l’avenc Marqués i contra tot pronòstic en Jordi no hi troba fauna.



Aquest petit avenc de només 7 metres de fondària es fàcilment “desgrimpable”, però instal•larem una corda en un pontet de roca a la boca, i així alguns pogueren baixar i pujar més còmodament...?, especialment la Dolors que aprofità per estrenar un puny que tot just li havien regalat pel seu recent aniversari.


Coodenades llegides al Garmin GPSmap 60CSx (ED 50, fus 31)
Avenc Marcel         X 0411241  Y 4578555
Avenc Valdepeñas X 0410324  Y 4578329
Avenc Marqués      X 0410240  Y 4578365

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.