dilluns, 22 d’agost del 2011

Cova dels Ermitans. Caldes de Montbui.


Dijous 18.08.2011 vam visitar aquesta cavitat situada als relleus acinglerats del Farell.
El grupet en aquests dies “de vacances” érem Dolors, Miquel, Ricard, Teresa i “Víctor”.

L'aproximació que vam fer a peu partint de la pista (tancada amb un cadenar) que surt de la carretera que puja a la urbanització. Després cal seguir un sender prou senyalitzat per rètols i taques de pintura verda, que fins i tot el petit ressalt que cal baixar està equipat per graons de via ferrada. En diversos punts d’aquest itinerari trobarem alguns forats intersticials, i restes d’espeleotemes en la paret exterior.



La cavitat considerada anteriorment d’un recorregut de 70 m, fou objecte d’una topografia més complerta pel Grup de Recerques Espeleològiques de Granollers i l’Espeleo Grup de l’Hospitalet que fou publicada en la revista Subterranea 12 (1999), on se li atribueixen 268,8m de recorregut i un desnivell de 28,7m amb tres boques de comunicació a l’exterior.



Tota la cavitat s’estructura sobre una fractura fortament inclinada i on grans blocs encaixats entre les parets crean diversos itineraris que els autors de la topografia agrupen en quatre nivells. No hem vist cap forma reconstructiva: tot el conjunt és un gran apilament clàstic, que cal anar superant amb “grimpades” amb diversos graus de dificultat. Per garantir un major grau de seguretat, nosaltres vam utilitzar cordes en algun punt.

En la mateixa entrada existia un tauló que teòricament deuria permetre sortejar el primer ressalt, però el seu estat de putrefacció va ocasionar que gairebé sense proposar-nos-ho el precipitéssim pou avall.



1 comentari:

  1. Hola amics,

    sóc de Caldes i n'havia sentit a parlar del lloc, avui hi he passat amb un amic corrents pels corriols i ens hi hem acostat. Ha estat magnífic trobar aquesta informació.

    Moltes gràcies.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.