diumenge, 18 de setembre del 2011

Els Obits


De camí cap l’avenc del Daví, el passat dijous 15.09.2011, vam fer una parada en aquest indret que gaudeix d’una excel·lent visió panoràmica del massís de Sant Llorenç del Munt.

Els Obits, son un conjunt de balmes i petites cavitats situades al peu del cingle del turó del Obits. Un nivell gresós intercalat en el conjunt dels conglomerats, ha provocat la instal·lació d’aquest nivell de surgències, de les que només resta una petita font en l’extrem septentrional.


A llarg d’uns 130 metres s’obren vuit boques d’escassa profunditat. Segons el Catalogo Espeleologico de la Provincia de Barcelona II (1974) en el seu conjunt sumen 100 m de recorregut. Destaca la gran balma central, obrada, i encara avui utilitzada ocasionalment per aixoplugar algun ramat.


Des del punt de vista espeleològic la de major interès és la denominada Cau de la Moneda amb una saleta de 16x4x6m.



L’amic Pere Cantons, en fa arribar el fragment escannejat del llibre editat el 1983,  per Antoni Ferrando de la UES, on sota l’òptica històrica i arqueològica es descriu aquest indret.



Una curiosa pintura d'un senglar

Els Nebot, com sempre, aprofiten per situar les plantes crases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.