dilluns, 5 de març del 2012

Tres petites cavitats del Pla d’Ardenya


El primer dia de març (01.03.2012) tretze del grupet d’Espeleo Dijous anàrem de visita matinal al Pla d’Ardenya a Vallirana: Dolors, Jaume, Julio, Jordi, José, Josep, Josu, Lluïsa, Montse, Pere, Ricard, “Víctor” i “Visu”.

Dos companys, després d’esmorzar a Cal Doctor, s’en van adduint compromisos dubtosos, amb que ens quedem sense dos bons fotògrafs, tot i que fer-hi fotos es un dels objectius tradicionalment implícits d’aquestes sortides.

En primer lloc, per si encara algú ho ha oblidat, recordeu que no sempre es guanya temps escollint el camí mes curt.


Avenc T-38
El pas estret que hi ha just en els primers metres de la cavitat fou suficientment selectiu per tal que només entresin tres companys (Julio, Lluïsa i Montse)... i sense càmera fotogràfica.


Avenc del Trio
En Jaume ens volia demostrar que contràriament al que figura al “Catàleg Espeleològic del Massís de l’Ordal” publicat per en Francesc Rubinat el desembre del 2004 com un EspeleoSie monogràfic, aquest petit forat no podia estar “tapat per pistes o carreteres”.


En efecte la cavitat encara existeix i tal com sospitava en Jaume, un dels seus descobridors quan formava part del EIE, fins i tot seria possible treure-hi pedres per tal d’aprofundir-lo. Capturarem un exemplar d’aranya.

Aprofitem per publicar la topografia original de l’any 1969, en la que encara hi figura un gran bloc en la boca que ara ja no hi es.


 A tall d’anècdota, ja sortíem d’aquest petit pouet, quan fruit d’una sorprenent “casualitat” apareix el “kiku” que tot passejant per les proximitats, i orientat pels nostres companys que iniciaven l’exploració del T-38, ens feu una visita de cortesia, tot prenent bona nota de les coordenades del Trio.


Avenc de les Runes
La seva boca estava mig tapada per unes banques, que vam tornar a situar en finalitzar la visita. El pou està recobert per una colada que podria ser més bonica si no fos per l’estat general de sequera i descalcificació de tota la vertical. També vam poder recollir un nou exemplar de Meta, amb tota probabilitat bruneti, de manera que ja podem donar per finalitzada les captures destinades al projecte Meta menardi 2012 en aquests relleus de Garraf-Ordal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.