dilluns, 17 de desembre del 2012

Avenc d’en Pere. Begues

El passat 13.12.2012, evidentment dijous, ens vam aplegar onze companys a la capçalera del torrent del Bruc. Érem a la colla: Alex, Jaume,  José, Josep, Jordi C., Jordi P., Judit, Juli, Montse, “Víctor” i “Vizu”.
L’objectiu inicial era visitar i fer fotos a l’avenc d’en Pere, però veient que venia l’Alex i companyia sabíem que estàvem predestinats a desobstruir alguna esquerda que s’ens poses a prop. En efecte mentre alguns buscaven sense resultat l’avenc d’en Pere on el situaven les coordenades publicades, els altres, miràvem els diversos clots i foradets propers a la pista. Un petit avenc desgrimpable, de potser 5m de fondària en dos graons,  situat a les coordenades UTM31N-ETRS89 X408715, Y4572693 vam pensar que podia correspondre a l’avenc Raspós o Raspós petit, però comparat posteriorment amb les topografies publicades al Catàleg d’en J. Borrás no està gens clar, i a més a més es troba en el costat oposat de la pista, segons els veiem situats en el mapa de l’Alpina.
Raspós?

La desobstrucció
Entretinguts en aquestes foteses, en Jordi Comas, ens anuncia que ha trobat un possible inici de pou que caldria desobstruir...en sentir la paraula màgica l’Alex és llençà de cap, i com veureu per les fotos no utilitzem una figura retòrica. Després d’alguna extracció de rocs més “a la ma” que a la maceta, convenim que caldrà esperar una propera ocasió per continuar amb la desitjada “penetració”. De moment només vam aconseguir introduir a la Judit (posseeix una aflautada figura en correspondència als seus 15 anys),  fins on resultava possible, que és mes del que podiem imaginar...

L'avenc d'en Pere
Finalment el Julí de camí cap l’avenc del Bruc, retroba l’avenc d’en Pere a les coordenades UTM31N-ETRS89 X408671, Y4572588. La seva estreta boca, representa tant sols una incomoditat, però li segueix una segona fent capçalera del pou, que resulta més selectiva. Després d’uns intents poc reeixits, alguns desistim, i només seran cinc els que continuïn l’exploració. Sense mes contratemps tot i controlant la possible hipòxia, que no va fer acte de presència, és davallà fins el fons. Us presentem algunes fotos, que preguem que les accepteu amb benevolència, ja que per la configuració de la cavitat i les característiques de les càmeres compactes utilitzades, sense cap flaix auxiliar, no ens permetérem obtenir la qualitat que l'avenc d'en Pere es mereix..


1 comentari:

  1. Sou Collonuts, Felicitats.
    BON NADAL I FELIÇ ANY 2013
    Fèlix Alabart .

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.