dilluns, 21 de gener del 2013

Cova de Mura (1 de 4)

El dijous 17.01.2013, continuant amb el projecte de Recerca i Estudi del Registre Faunístic acordat amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ens vam dirigir a la carena del Reixac per visitar la cavitat denominada coves de Mura. En el grup d’aquest dia vam participar els següents 14 espeleòlegs: Agustí M., David M., Dolors B., Jordi P., Jordi T., José H., Josep P., Julià G., Miquel N., Núria C., Pere C., Teresa H., Úrsula, i “Víctor” i la gosseta Duna. S’hi van afegir en un moment de la visita uns companys de l’Agrupació Excursionista Muntanya.

En el moment de redactar aquesta nota disposàvem de diversos antecedents publicats en documents d’origen divers, que podríem aprofitar per inserir-los i contribuir a la seva difusió. Evidentment també he anat rebent una quantitat ingent d’imatges obtingudes en la nostra visita pels set companys que feien fotografies, tot i la selecció habitual, la quantitat “publicable” és força important. Valorant el interès de tot aquest material i per no fer un article desmesuradament extens, he decidit repartir-ho en quatre posts, probablement consecutius.

Situació
Des del Centre d'interpretació de Mura, travessem la riera de Nespres i trobarem la fita d'inici d'itinerari. 
Seguim un estret corriol que s'endinsa en un bosc esclarisat d'alzines i pins, tot ascendint paral·lel al curs de l'aigua. Poc després trobem una bifurcació que cal seguir a l'esquerra. Més endavant travessem un petit torrent i entrem al llit del torrent d'en Reixac, i tornarem a sortir més endavant per un nou sender a la dreta en sentit de la progressió. Seguim camí amunt, travessarem una pista forestal, que ignorarem. Després d'una estona arribarem a un encreuament de camins, prenem el de l'esquerra que porta directament a les coves de Mura, que estan tancades per una porta metàl·lica. Nosaltres, ben carregats de material i d’anys, vam invertir quasi una hora.

 Les coordenades de la boca llegides en un GPSmap 60CSx son en 31 N ED50: X 414675, Y4615709 alt. 684, i en 31 N ETRS89 X414581, Y4615504 alt. 684.

Vestimenta de la "troupe" a la boca de la cova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.