dimecres, 4 de juny del 2014

La cova Bonica (Vallirana)

La cova Bonica de Vallirana, ben coneguda per constituir un interessant jaciment arqueològic, ja detectat per la primera visita espeleològica del GES en 1936. Hi ha donat origen a una interessant bibliografia de la que ens plau inserir el treball d’en Vicente Baldellou publicat a Ampurias el 1974.
La seva gran boca, la proximitat de l’antiga carretera i de la moderna urbanització, fa que hagi estat força freqüentada tant per la gent de la contrada com per nombrosos espeleòlegs estudiosos d’aquests relleus, entre els que cal destacar els treballs i la topografia dels companys del Grup d’Espeleologia del Foment Martinenc de Barcelona.
El passat 22.05.2014 vam aprofitar una visita d’Espeleodijous a una cavitat propera, per acostar-nos i donar-hi una ullada, però vam trobar la cavitat tancada per un reixat de la represa de les excavacions arqueològiques. Respectant el tancament no us podem oferir un reportatge visual de la cavitat com és el nostre costum, però tant a l’Espeleoíndex com a multitud de punts a la web hi trobareu forces fotografies, fins i tot un reportatge dels “divendres” de TV3.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.