dilluns, 7 de desembre del 2015

Cavitats al torrent de la Font Freda (Obac) 1

En Jordi Perera feia temps que havia vist, des de la distància i penjada en una paret, una boca que no localitzava en els catàlegs de cavitats. Van aprofitar una sortida de Espeleodijous del 25.10.2015 per anar a donar-hi una ullada. Hi participaren: Dolors Boter, Lluïsa Mengual, Jordi Perera, Josu Riezu, Toni Robert i Antoni Torra.

Es despengen rappelant pel cingle uns 15 metres i resultà una menuda cavitat coneguda i retolada a la paret amb pintura com a Cova Inesperada, explorada pel GES-CMT (1993). Però no van fer-hi cap foto i és proposà tornar-hi el proper dijous aprofitant per visitar alguna cavitat propera.
Cercant per la xarxa és trobà una acurada descripció amb topografia inclosa a la pàgina del Cau del Guille, que explica que ells accediren ascendint des de baix del torrent passant pel costat d’una altra coveta i un pont de roca.

El dimarts 1.12.2015 en Jordi Perera i l’Antoni Torra tornen al sector del torrent de la Font Freda i situen diverses cavitats dels voltants com possibles objectius complementaris. De tornada l’Antoni ha anat mesurant la distància aproximada en temps de les diferents cavitats que per ordre de pas son:
Des del l’aparcament de coll d’Estenalles a la part superior del cingle en la vertical de la cova Inesperada 15 minuts.
En 15 minuts més l’avenc de la Font Freda.
De nou 15 minuts més i s’arriba a la Font Freda.
En altres 5 minuts cova 2 de la Font Freda.
Fins l’avenc del Tortosí uns altres 20 minuts.
I finalment en 10 minuts més l’avenc de la Brega.

Avenc de la Brega
Avenc del Tortosí
Dijous 3.12.2015 ens apleguem 10 companys que ens repartirem en dos grups de cinc: Dolors Boter, Jordi Perera, Toni Robert, Joan Rosell i “Víctor” a la Cova Inesperada i l’Avenc de la Font Freda. I a l’Avenc del Tortosí, Ricard Alsina, José Hidalgo, Jaume Julià, Antoni Torra i Xavier Martínez.
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.