dijous, 17 de desembre del 2015

Cavitats al Torrent dels Caus (1)

Visitem la Serra de l'Obac, en les proximitats de Rellinars, per conèixer algunes de les petites cavitats del sector del torrent dels Caus i afluents. L'equip d'aquest dijous 10.12.2015 era format pels següents dotze companys: Dolors Boter, Manuel Cano, Teresa Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Miquel Nebot, Jordi Perera, Toni Robert, Jordi Roca, Antoni Torra, Manel Vizuete i "Víctor".
En primer lloc vam anar a localitzar l'avenc de la Serra del Gall.

Avenc de la Serra del Gall 
Prop del km. 8 de la carretera de Terrassa a Rellinars a l’inici d’una corba pronunciada on tenim lloc per estacionar surt una pista a la dreta. Com sovint passa dins dels límits del Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac la pista actualment està tancada amb un cadenat que impedeix la circulació de vehicles sense una autorització específica. Anem a peu fins una primera torre elèctrica on ja podríem descendir fins la cavitat seguint unes espaiades fites i senyals de pintura mig esborrades (aquest serà el camí que agafarem a la tornada), però continuem per la pista que rodeja el torrent i ens situa en una segona torre des d’on descendim i localitzem la cavitat gracies al bon posicionament de les coordenades introduïdes en el GPS.
La cavitat ens presenta una gran boca vertical de d'11 per 3,5 metres, tot i que força oculta per la vegetació que l’envolta. El pou de 18 metres, primer subvertical i després aeri on instal·lem un fraccionament.
Aterrem en una planta en rampa que en el seu tram inferior un pas estret entre blocs ens permet accedir a la saleta final on s’aixeca el sostre fins a uns 6m d’alçada. 



Aquest darrer tram encara presenta un bon concrecionament al sostre amb senyals de trencaments i renovació d’un nou creixement.

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.