dilluns, 1 de febrer del 2016

Avenc dels Caçadors. Ordal. (1)

Aquesta petita cavitat semblava perduda. Tot i que vaig publicar una petita nota amb un “dibuixet” força justet a l’EspeleoSIE del 1970 (gravat/foradat amb un punxó sobre una làmina de cera per que la tinta el travesses i poder ciclostilar-ho), però en aquella època les localitzacions eren poc precises i difícils de retrobar ja que la vegetació s’ensenyoreix en aquells indrets poc freqüentats.

En realitat aquella noteta era fruit d’un descens en solitari i sense material, i com que els meus companys de grup van intentar retrobar-lo sense èxit, era clar que pensaven que m'ho havia inventat en aquells dies de febrada exploratòria. Com que a més a més no vaig creure convenient dedicar-hi mes temps per tornar-hi i demostrar la seva existència, més d'un deuria pensar que aquesta troballa era fruit de la simple imaginació, ja que es localitza en un sector molt conegut dels espeleòlegs i força a prop de cavitats tant visitades com l’avenc dels Esquirols, el Font i Sagué i d’altres.

Però vet aquí que l’Alfred Montserrat amb el seu bloc Notes de Camp del 4.05.2013, es a dir transcorreguts més de quaranta anys, li dedica un post tot indicant que després de diverses sortides l’han localitzat i publiquen unes precises coordenades de situació, que demostren que no m'ho havia inventat. Moltes gràcies!

Aprofitant la visita d’un nombrós grup d’Espeleodijous del passat 21.01.2016 a l’avenc Font i Sagué, vam segregar-nos del grup principal i van anar a donar-hi una ullada i fer-hi algunes fotos. En el grupet hi érem: Dolors Boter, Jordi Perera, Toni Robert i “Víctor”.

El vam trobar amb facilitat i certament, es podia baixar i pujar sense material, i així ho vam fer alguns, altres van auxiliar-se d'una corda, per assegurar el descens i l'ascens.

Cal reconèixer que temps enrere no érem tan curosos en no deixar empremta de nostre pas, i mea culpa, vam trobar guixada en una concreció una discreta inscripció en el que amb un xic de ganes és pot llegir 1.10.64 i el que podrien ser uns fragments de les inicials JMV... ja fa més de 50 anys.

Situació i accés
Nosaltres remuntem des del fondo de l'Arcada prop de la confluencia del fondo del Lledoner. Anem pujant sense camí cap a dalt de la carena i en el moment que planeja ens decantem cap a la vessant del Lledoner, tot envoltats d'un sotabosc de petita alçada i una pinassa jove.

Antecedents
Victoria  López, J.M.(1970).-'L'Avenc dels Caçadors'. EspeleoSie  (5):11-13. SIE-CE Àliga. Barcelona.
http://notesdecamp.blogspot.com.es/2013/05/avenc-dels-cacadors-olesa-de-bonesvalls.html

La visita del dijous 21.01.2016
...segueix en l'apunt de demà...

1 comentari:

  1. Fa més de 50 anys i encara us foteu pels forats quan en teniu 70. Uns cracks i per molts anys.

    Enric

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.