dijous, 18 de maig del 2017

Forats a Cantacorbs. Rojals. (1).

Seguint els passos d’en Josu i la Lluïsa continuem visitant els imponents esbaldregalls de Rojals. En la primera sortida el 16.03.2017 vam recórrer la part alta localitzant diversos esqueixaments on dibuixarem l’avenc de Cantacorbs (avenc Montse Travé), un "túnel" en un relleix més a baix i ja quasi en el fons de la vall el força conegut Abric del Mas d’en Carles el 30.03.2017 i ja en el proper sector caòtic de l’inici del Serret dels Avencs altres cavitats que tenim pendents de completar. D’aquestes visites vam publicar dos apunts a l’Espeleobloc:


Els companys espeleòlegs de Montblanc (GIEM) bons coneixedors del sector i pioners en la recerca de cavitats en aquests indrets als inicis dels anys 90 (R.Sendra, J.Pallisé...) ens feren unes observacions toponímiques en aquest sector ara despoblat dels antics coneixedors del terreny i ens lliurarem com a precedent un article del reusenc Josep Iglesies sobre la vall del Brugent publicat a la revista del Centre de Lectura de Reus, que tot i no subministrar dades concretes sobre les cavitats visitades per nosaltres, creiem que com una mena d’homenatge a aquests precursors ens plau inserir-lo a continuació confiant en contribuir a la seva difusió.

En la visita del dijous 11.05.2017, participaren: Dolors Boter, Jume Julià, Jordi Perera, Josu Riezu, Toni Robert, Rafael Solanas i "Víctor".


Situació i accés.
Situació de Cantacorbs segons la nomenclarura oficial del ICGC 2017
El camí d'aproximació és el mateix que en mena a l'Avenc de Cantacorbs. Deixem els vehicles en l'eixamplament de la pista i ens dirigim directament al cingle, on trobarem l'Esquerda Gran.
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.